Przykładowe Menu Wesele nr 1
OBIAD
Rosół z makaronem
Kotlet schabowy panierowany z pieczarkami zasmażanymi
Roladka wieprzowa z serkiem topionym
De volaille z piersi kurczaka
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym lub śmietanowo-musztardowym
Zraz zawijany w sosie własnym faszerowany boczkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym)
Udko faszerowane papryką, cebulą, pieczarkami
Karkówka w sosie myśliwskim
Filet z kurczaka z zasmażanymi pomidorami zapiekany żółtym serem
DODATKI DO OBIADU:
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Frytki
Kluski śląskie
Zestaw surówek: z kapusty białej, z marchewki, z kapusty pekińskiej
Kapusta zasmażana
Bukiet warzyw gotowanych: brokuł, kalafior, marchew
ZAKĄSKI ZIMNE
Schab faszerowany warzywami
Roladka z kurczaka z jajkiem i wątróbką drobiową
Tymbaliki drobiowe
Faszerowane ruloniki z szynki
Ryba w zalewie słodko-kwaśnej
Śledź w oleju
Sałatka jarzynowa
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Pieczywo
PRZED PÓŁNOCĄ
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Golonka gotowana
Szaszłyk drobiowy
Chrzan, musztarda
Pieczywo
PO PÓŁNOCY
Flaki staropolskie
Kiełbaski białe i wędzone
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym
Pieczywo
ŚNIADANIE
Żurek staropolski z jajkiem
W CENIE PRZYJĘCIA
Ciasto
Owoce
Kawa
Herbata
Przykładowe Menu Wesele nr 2
OBIAD
Rosół z makaronem
Zraz zawijany w sosie własnym faszerowany boczkiem wędzonym, cebulą, ogórkiem kiszonym, musztardą
Kieszonki schabowe faszerowane pieczarkami i serem feta
Karkówka w sosie myśliwskim
De volaille z piersi kurczaka
Udko faszerowane papryką, cebulą, pieczarkami
Polędwiczki wieprzowe z serkiem brie pieczone w boczku na sosie z zielonego pieprzu
Filet z kurczaka w kokosowej panierce z zasmażaną porą
Roladka wieprzowa z warzywami z sezamowej panierce(farsz: marchew, seler, cebula, papryka, kukurydza)
DODATKI DO OBIADU:
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Frytki
Kluski śląskie
Zestaw surówek: z kapusty białej, z marchewki, z kapusty pekińskiej
Kapusta zasmażana z pomidorami
Bukiet warzyw gotowanych: brokuł, kalafior, marchew
ZIMNE ZAKĄSKI
Schab faszerowany warzywami
Roladka z kurczaka z jajkiem i wątróbką drobiową
Plater mięs pieczonych:
– schab pieczony w ziołach,
– karkówka faszerowana kurkami,
– polędwiczka z porem i musztardą francuską
Ryba w zalewie słodko-kwaśnej
Śledź w oleju
Sałatka curry z kurczakiem, ananasem i ryżem
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka
Pieczywo
PRZED PÓŁNOCĄ
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Golonka gotowana podana na kapuście kiszonej zasmażanej
Faszerowane pączki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozarellą
Chrzan, musztarda
Pieczywo
PO PÓŁNOCY
Flaki wołowe
Kiełbaski białe i wędzone
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym
Pieczywo
ŚNIADANIE
Żurek staropolski z jajkiem
W CENIE PRZYJĘCIA
Tort
Ciasto
Owoce
Kawa
Herbata
Napoje
Płonące prosie pieczone z kaszą i białym sosem
lub
Stół staropolski – deski wędlin i podrobów, kiełbasy różne, kabanosy, udziec wieprzowy z kaszą i białym sosem, smalec wiejski, ogórki kiszone, cebulka, czosnek, pieczywo
Przykładowe Menu Chrzciny
OBIAD
Rosół z makaronem
Karkówka po myśliwsku
De volalile z piersi kurczaka
Roladka drobiowa z pieczarkami
Panierowany filet z dorsza
Ziemniaki gotowane
Kluski śląskie
Frytki
Zestaw surówek
Bukiet warzyw gotowanych
Ciasto
Kawa
Herbata
ZIMNE ZAKĄSKI
Plater mięs pieczonych
Szparaga w szynce z sosem tatarskim
Tymbaliki drobiowe
Ryba po grecku
Sałatka drobiowa z sosem czosnkowym
Sałatka makaronowa z szynką i serem
Pieczywo
Barszcz czerwony z uszkami